2015-12-23 10:00:12• hírek • Kocsis Zoltán

Lejárt szavatosságú hústerméket vontak ki a forgalomból

Lejárt szavatosságú hústerméket vontak ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai Szatmár megyében az elmúlt hetekben és összesen 35.000 lejes bírságot szabtak ki a forgalmazók között, számolt be a hivatal.

Karácsony közeledtével a fogyasztóvédelmi hatóság november utolsó és december első hetében a hústermékeket forgalmazó kereskedelmi egységeket ellenőrizte. Szatmár megyében tizenöt kereskedelmi egységet. Tíz esetben pedig különböző szabálytalanságokat találtak. Ezekért összesen 35.000 lej értékű bírságot szabtak ki.

A legsúlyosabb bírságot, 5000 lejt az a szatmárnémeti cég kapta, ahol lejárt szavatosságú termékeket találtak. A 250 grammos kiszerelésben árult, összesen 14,8 kilogramm hústermék 1-3 nappal haladta már meg a szavatossági idejét. A teljes - 328 lej értékű - mennyiséget kivonták a forgalomból.

A többi esetben leginkább a termék címkézése körül tapasztaltak hiányosságokat: három szatmárnémeti és egy nagykárolyi forgalmazónál nem volt feltüntetve, hogy a párizsiban, kolbászban, csirkemell-sonkában hány százalék a sertés, illetve a csirkehús aránya. Hasonlóan két szatmárnémeti forgalmazónál a darált hús összetétele - hány százalék sertés, illetve borjú - nem volt feltüntetve.

Két avasfelsőfalui forgalmazónál pedig az nem derült ki a csirkemell és a párizsi esetében, hogy ki a termelő, mennyi a termék súlya és hiányoztak a tárolási útmutatók is. Három szatmárnémeti üzletben, valamint Ráksán, Vámfaluban és Túrterebesen a termékek ára nem volt feltüntetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: